Low Vision

Als een bril niet meer voldoet is er Low Vision


Beter zien met hulpmiddelen.


Het komt voor dat u onvoldoende zicht haalt met uw huidige correct aangepaste bril en dat TV-kijken of de krant lezen niet meer mogelijk is. De kans is groot dat u slechtziende bent en dat u bent toegewezen op verschillende optische vergrootmiddelen.


Slechtziendheid uit zich op verschillende manieren en kan te wijten zijn aan verschillende oogaandoeningen. Er kan sprake zijn van een lage gezichtsherpte, een verkleind gezichtsveld, overgevoeliheid aan bepaald lichtspectrum en kleuren. Last van donkere vlekken in het beeld of uitval van bepaalde delen van uw zicht. Tunnelzicht of gedeeltelijk verlies van de zijkant is allemaal mogelijk en vaak is het aan uw oogarts om hier uitsluitsel over te geven.

Uw oogarts zal u dan ook doorverwijzen voor de aanpassing van een hulpmiddel.


Als slechtziende bent u toegewezen op verschillende optische hulpmiddelen die het zicht enigsinds verbeteren.

Veel van deze hulpmiddelen worden vaak ook gebruikt door de hobbyist die bepaalde dingen groter wil zien. Vandaar dat het gebruik van vergrotende hulpmiddelen niet zo uitzonderlijk is.

Deze hulpmidddelen kunnen gaan van een eenvoudige handloep tot moderne digitale beeldloepen.

Een Tv bril geeft vaak uitkomst voor het Tv kijken en de loepen worden het vaakst gebruik bij  het lezen. Soms maken we ook gebruik van speciale filterglazen die het zicht ondersteunen en u een beter zicht geven. We nemen samen met u uitvoerig de tijd om met u te kijken welk vergrotingsmiddel u het handigst vindt.


De aanpassing van een specifiek vergrotingsmiddel wordt steeds voorafgegaan door een uitgebreide oogmeting om het zo correct mogelijk aan te passen. Wij vragen u dan ook om hiervoor een afspraak te maken via onze contactpagina.  voor afspraak KLIK HIER