DriveSafe

DriveSafe Glazen


Met super ontspiegelde glazen die een lichtdoorlaatbaarheid hebben van 99.3% biedt Zeiss u een aangepaste oplossing voor een veiligere deelname in het verkeer. Door zeer uitgebreide tests in reële omstandigheden is men erin geslaagd om de coating en de optische prestaties van het brillenglas te optimaliseren.


Dit zorgt voor een helderder zicht in het verkeer bij nacht en onder slechte licht omstandigheden. Bovendien werd er bij de ontwikkeling van deze glazen rekening gehouden met de nieuwere generatie van autoverlichting. Xenon en led-lichten die vaak als verblindend worden ervaren zijn met deze glazen minder storend en geven u aldus een zelfzekerdere deelname in het nachtelijk verkeer.

Bij bewolking, regen of mist zijn onze pupillen kleiner dan bij een normaal open en heldere hemel. Hierdoor is de stralengang van de beelden anders. Zo is er een groot verschil in het dieptezicht van een oog met grote of kleine pupillen.


Met kleine pupillen kunnen we juister afstanden inschatten. Met grote pupillen, als het slecht weer is of donkerder, daalt onze afstandswaarneming tot wel 50% en aldus is de kans op een ongeval veel groter.


Vandaar dat de keuze voor een superheldere gespecialiseerde coating en een geoptimaliseerd glasdesign zo belangrijk is!


Bij Zeiss gaat men bovendien een stapje verder en kan u kiezen voor een Multifocaal glas dat beter is afgestemd op het rijden met de wagen.

Bij dit glas heeft men het vergedeelte beduidend breder gemaakt dan het multifocaal glas voor algemeen gebruik.

Een vertekening vrij beeld van rand tot rand geven u een betere kijk op het verkeer.


Beter zien, veiliger rijden begint met Zeiss Drive Safe


My safety, my journey, my DRIVE Safe