Digital lenses

Digital lenses


Smartphones, tablets, laptops en computers zijn niet meer weg te denken uit onze wereld. Maar ze beïnvloeden wel onze ogen en aldus ons zicht. We spenderen gemiddeld dubbel zoveel tijd op digitale schermen dan pak weg enkele jaren geleden. Hierdoor zetten we ons ciliair systeem, dat zorgt voor de accomodatie en dus het kunnen kijken voor nabij, constant onder druk. Vooral vanaf de leeftijd van 35 jaar zouden we hier echt wel last van kunnen krijgen. Frequenter hoofdpijn, nekklachten en vermoeidheid of zelfs slapeloosheid kunnen wijzen op een overbelasting van dit systeem. 

Voor kinderen kan een nabij-ondersteunend glas het wisselend kijken van het blad en naar het bord in de klas gemakkelijker maken. Hierdoor kunnen we klachten van hoofdpijn en vermoeide ogen verminderen!


Zeiss ontwikkelde een glas dat deze symptomen voorkomt door een accomodatieve ondersteuning te bieden bij het kijken op digitale schermen.

Bovendien kan dit glas gecombineerd worden met een Blauw Filter die een deel van de schadelijke blauwlicht energie van de leds van het scherm blokkeert.

Dit glas maakt u het kijken op uw smartphone en zelfs gewoon voor te lezen beduidend aangenamer en aldus minder vermoeiend.


Zijn uw ogen klaar voor de digitale wereld?

Zeiss heeft een accomodatie ondersteunend glas dat het oog helpt en beschermd bij langdurig digitaal kijken.